Contact

Gemeenschap

Veel van het OpenStreetMap project steunt op de mogelijkheden die het internet biedt. Er bestaat dan ook een actieve gemeenschap op internet.

De meest gebruikte mailinglist is "talk" (archief). Dit is een Engelstalige lijst met erg veel verkeer. De "talk-nl" (archief) is minder druk, is Nederlandstalig en richt zich vooral op de Nederlandse situatie. Er is verder een forum , waarvan ook een deel op de Nederlandse situatie is gericht. Op IRC is er respectievelijke #osm en #osm-nl op het chatnet OFTC. Verder vind er communicatie plaats via de wiki, waarvan ook een deel speciaal op Nederland is gericht.

Soms zijn er ook bijeenkomsten buiten het internet om. Dit zijn meestal zogenaamde mapping parties. Het doel van deze bijeenkomsten is om mensen enthousiast te maken voor het project en te helpen met het in kaart brengen van hun omgeving. Mapping parties die in Nederland georganiseerd worden, kun je terugvinden op de agenda.

Elk jaar wordt er ook State of the Map georganiseerd, een internationale conferentie over alles dat OpenStreetMap raakt. SOTM09 vond plaats in Amsterdam.

Pers

Media wordt geadviseerd contact op te nemen met pers@openstreetmap.nl.

Donaties

Voor vragen over donaties, ongeacht of het nu om data, technische of financiƫle middelen gaat, kun je contact opnemen met donaties@openstreetmap.nl.

Webmaster

De webmaster is bereikbaar via webmaster@openstreetmap.nl.