Routeplanner

Yours

YournavigationYours is een van de routeplanners die volledig gebaseerd is op de informatie van OpenStreetMap. Het is de bedoeling dat het project uit enkel en alleen open source software is opgebouwd. De applicatie zelf is, uiteraard, ook open source. Hierdoor kunnen ontwikkelaars van andere applicaties gebruik maken van de broncode van dit project. Bovendien is er een API die het ontwikkelaars mogelijk maakt de eigen applicatie uit te breiden met navigatie functionaliteit.

Cloudmade routing

Cloudmade het bedrijf Cloudmade heeft een mooie routeplanner ontwikkeld. De routeplanner geeft niet alleen de meest ideale route op de kaart weer, maar genereert ook een "turn by turn" lijst van afslagen. Om het begin- of eindpunt te wijzigen, hoeven ze alleen maar versleept te worden. De kaart kan gemakkelijk in een bestaande website overgenomen worden, via een praktische API.

Openrouteservice.org

OpenrouteserviceEen andere routeplanner is Openrouteservice.org. Deze door de Cartography Research Group van de Universiteit van Bonn ontwikkelde applicatie maakt nadrukkelijk gebruik van de open standaarden die door het Open Geospatial Consortium zijn ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de applicatie verder wordt ontwikkeld zodat de functionaliteit met andere applicaties gedeeld kan worden door een op XML-over-HTTP gebaseerde interface.