Kaartmateriaal

Uiteraard is er veel kaartmateriaal beschikbaar dat gebaseerd is op de geografische informatie van OpenStreetMap.

OpenStreetMap op Garmin GPSs

Garmin routableVia de garmin.na1400.info worden routeerbare en topografische kaarten beschikbaar gesteld die te gebruiken zijn op een Garmin GPS. De data voor deze website wordt maandelijks gegenereerd uit de database van OpenStreetMap. Alternatieven voor deze website zijn opgesomd op OSM Map on Garmin.

Openwandelkaart.nl

OpenwandelkaartVeel van de informatie van OpenStreetMap wordt verzameld door actieve wandelaars. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een kaart met officiële wandelroutes bestaat: openwandelkaart.nl. Het is de bedoeling dat op termijn alle lange afstandswandelingen van Wandelplatform-LAW, de koepel van Nederlandse wandelorganisaties en het Nivon zijn opgenomen op deze kaart, evenals enkele regionale en lokale routes.

Openfietskaart.nl

OpenfietskaartDatzelfde geldt uiteraard ook voor fietsroutes: openfietskaart.nl. De kaart omvat de landelijke en regionale fietsroutes in de hele Benelux. De bekende fietsknooppunten zijn op de kaart aangegeven. Er bestaat ook een internationale variant: opencyclemap.org.

OpenPisteMap

OpenPisteMapHet doel van het openpistemap.org project is het gedetailleerd in kaart brengen van ski gebieden. Veel van de kaarten die speciaal voor toeristisch gebruik zijn missen details die van belang zijn voor skiërs. Er zijn al veel regios in kaart gebracht, waaronder skigebieden in de Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en andere regios.

OpenSeaMap

OpenSeaMapOpenSeaMap is een kaart gericht op de scheepvaart. De kaart legt de nadruk op boeien, bakens, havens en winkels met scheepsbenodigdheden. Daarnaast is ook andere informatie opgenomen die interesant kan zijn voor schippers, zoals restaurants, winkels en toeristische infromatie. Dit project is, zoals zovele, nog volop in ontwikkeling.