Internationale toepassingen

Monopoly City Streets

MonopolycityStreetsSpelfabrikant Hasbro introduceerde in september 2009 het spel Monopoly City Streets. Het doel van de spelers in het webbased spel is de grootste vastgoedhandelaar ter wereld te worden. Het spel maakt daarbij gebruik van de geografische data van OpenStreetMap, maar met de kaarten van die Google ter beschikking stelt. Dat betekent dat daar waar OpenStreetMaps informatie nauwkeuriger is, straten gekocht kunnen worden die op het kaartmateriaal van Google niet te zien zijn.

Obama's Delivering on Change

Obama's Delivering on ChangeBarack Obama probeert burgers te motiveren tot een bijdrage aan de maatschappij. Ter ondersteuning hiervan werd een website, waarop mensen hun verhaal kwijt konden, ingericht: Delivering on Change. Op een OpenStreetMap gebaseerde kaart kregen de verhalen een plaats.

Flickr

FlickrSinds september 2009 is Flickr uitgebreid met OpenStreetMap functionaliteit. Een gebruiker kan een zijn fotos markeren met een speciale "tag" en daarmee verwijzen naar een object binnen de OpenStreetMap database. Op die manier weet de software precies waar de foto genomen is en wordt de foto nauwkeurig op een kaart gepositioneerd.

Where-Can-I-Live

Where can I live?Mensen willen graag wonen waar ze werken. De website Where-Can-I-Live wil antwoord kunnen geven op de vraag: waar kan ik wonen? Je geeft op welke metro station je in de buurt woont en hoeveel huur je kunt betalen en de applicatie antwoord met de beschikbare appartementen, hoeveel ze kosten en hoe lang je er voor moet reizen. Beschikbaar voor een aantal steden, waaronder London en Barcelona.

CloudMade

CloudmadeDe bedenker van OpenStreetMap, Steve Coast, is ook de oprichter van het bedrijf CloudMade. Dat bedrijf is maakt commerciƫle toepassingen gebaseerd op de geografische informatie van OpenStreetMap. Het bedrijf profiteert enerzijds van de door de vrijwilligers samengestelde informatie, maar is zelf ook actief binnen de gemeenschap. De producten variƫren van navigatie applicaties tot componenten voor het gebruik van de kaarten in mobiele telefoons.